Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarına Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü, Bozyazı, Silifke ve Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Merkezlerinde misafir edilen can dostlarının yanı sıra sokakta yaşayan hasta, yaralı ve yaralı pati dostları için çalışmalarını sürdürüyor.

Can dostlarını sağlıklı ve konforlu bir şekilde bakım evlerinde ağırlamaya devam eden Evcil ve Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü’nün sokak hayvanlarına yönelik sunduğu hizmetler arasında, sahipsiz, hasta ve yaralı kedi ve köpeklerin toplanması, tedavi edilmesi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi ve sahiplendirilmesi yer alıyor. gıda desteği. Her yıl kısırlaştırdığı, tedavi ettiği ve aşıladığı hayvan sayısını ve dağıttıkları mama miktarını artıran gruplar, patili dostların Mersin’de sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor.

“2023’te 6 bin civarında kısırlaştırmamız olacak”

2023 yılında verdikleri hizmetlerin ayrıntılarını paylaşan Evcil ve Sokak Hayvanları Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, “2023 yılında 6 bin civarında kısırlaştırmamız oldu. 7 bin 200 civarında kedi ve köpeğe kuduz ve karma aşısı yaptık. Sahiplendirilmesini sağladık. 843 hayvanımızı sıcak yuvalarına kavuşturduk Beslenme 2 yıldır özellikle kedileri besleyen yerel hayvan koruma görevlilerine verdiğimiz mama miktarını belirlerken hem Türkiye’de hem de Türkiye’de yapılan kısırlaştırma sayısını dikkate alıyoruz. Belediye bakım evleri ve özel kliniklerde, “Geçen yıl 800, geçen yıl 1.800, bu yıl ise yüzde 50 artışla 2.800 kediyi kısırlaştırdık. Bu da yüzde 50’ye yakın bir artışın olduğunu gösteriyor” dedi.

“Teknik ekip, ekipman ve araç sayımızı artırdık”

Sokakta yaşayan sokak hayvanlarına önemli miktarda gıda desteği sağladıklarını kaydeden Yıkılmaz, “Geçen yıl 145 ton civarında kuru mama kullandık. Bu yıl 174 ton civarında kullandık. Burada ciddi bir artış var,” dedi. Biz de belediyenin bütçesi doğrultusunda bu çalışmaya elimizden geldiğince katkı sağladık.” . Yıkılmaz, teknik ekip ve araç sayısını artırdıklarını sözlerine ekleyerek hizmet kalitesini daha da artırdıklarını kaydetti.

Ambulans sayısını 1’den 5’e, teknisyen sayısını 7’den 15’e, veteriner sayısını da 10’dan 12’ye çıkardıklarını hatırlatan, aldıkları kararların ne anlama geldiğini görmek için 2023’te bir çalıştay düzenlediklerini söyledi. Yıkılmaz, 2019 yılında düzenledikleri çalıştayda kent paydaşlarının da görüşlerini aldıklarını ifade etti. Yıkılmaz, sorunları ve çözüm önerilerini yeniden belirlediklerini belirterek, talepler doğrultusunda bazı yenilikler yapacaklarını belirtti.

“Bu yıl kompost gıda üretimine de başlayacağız.”

2024 yılında önemli bir projeyi hayata geçirerek kompost gıda üretimine başlayacaklarını belirten Yıkılmaz, huzurevlerine gelen yemek artıklarını bozulmadan gıdaya dönüştüreceklerini söyledi. Yıkılmaz, “Bu yıl kompost gıda üretimine başlayacağız ve bunun ihalesini yapıyoruz. Bu yıl kırma ünitesi, kompost makinesi, kurutma makinesi ve pelet makinesinden oluşan bir ünite satın alacağız. Böylece yaklaşık yüzde 50’lik bir üretim gerçekleşti. Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ndeki köpekleri beslemek için kullandığımız mama miktarı azalacak.” Bu üniteden de yararlanarak bu kısmı sağlayacağız” dedi.

“Mersin Veteriner Hekimler Odası ile ortak proje hayata geçireceğiz”

2024 yılı için yapmayı planladıkları bir diğer projeyi ise Mersin Veteriner Odası ile hayata geçireceklerini belirten Yıkılmaz, “Huzurevlerinde kedi-köpek hizmeti vermemize rağmen özellikle akşam saatlerinde çok fazla kedi-köpek kazası yaşanıyor. ve yaz aylarında gece saatlerinden ve trafik yoğunluğundan dolayı maalesef köpeklerimiz yaralanıyor, hatta birçoğu olay yerinde hayatını kaybediyor. Kedi ve köpeklerimize daha erken müdahale edilebilmesi için Mersin Veteriner Hekimler Odası aracılığıyla özel veteriner kliniklerinden acil müdahale desteği alacağız” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu