Haber

Muş’ta aileler çocuklarının dağa götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutuyor

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağlara götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan aileler, bu hafta da parti il ​​genel merkez binası önünde oturma eylemine devam etti.

HDP İl Müdürlüğü önünde toplanan aileler, “Millet düşmanı parti”, “Çocuklarımızı vereceksiniz”, “Ah HDP ya PKK”, “Türk ile Kürt kardeştir, HDP haindir” gibi sloganlar attı. , “Milleti dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Bıktık artık.” “Düşün” ve “Yeter artık çocuklarımızı rahat bırakın” yazılı pankartlar açarak çocuklarını teslim olmaya davet etti.

Eyleme katılan Gülbahar Teker, gazetecilere, 4 yıldır Muş ve Diyarbakır’da HDP İl Müdürlüğü binaları önünde eylem yaptıklarını söyledi.

Çocuklarını HDP ve PKK’dan istediklerini belirten Teker, “Dağlarda bir kişi bile kalana kadar eylemime devam edeceğim. HDP ve PKK’dan korkmuyorum. Çocuğum gelse de gelmese de yine buradayım. Oğlum beni duyuyorsan gel teslim ol, PKK’nın yanında kalma.” .” söz konusu.

Baba Halit Altun da çocuklarına kavuşmak için Türkiye’nin her yerinde harekete geçmeye hazır olduklarını belirtti.

Çocuklarının hasretiyle yaşadıklarını anlatan Altun, şöyle konuştu:

“Çocuklarımız 12 yıldır HDP ve PKK tarafından dağlara götürülüyor. HDP ve PKK çocuklarımızı bize teslim edene kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bunu bilsinler, sesimizi duysunlar. Bırakın çocuklarımızı, Ellerinizi yakalarımızdan çekin. Aksi takdirde kapılarınızı bırakmayacağız. Dünyaya sesleniyorum, HDP ve PKK çocuklarımızı aldı.”

Anne Naciye Sönmez Yıldız, “Oğlum Osman, sesimi duyarsan gel teslim ol. Sana kimse bir şey söyleyemez. Herkes gelir teslim olur. Senin orada yerin yok. Gel ailenin yanına. Ben HDP’ye görevim için geldim. Oğlum, çocuktu, okulda okuyordu, 15 yaşındaydı.” “Bisküvi için ağlıyordu. Oğlum artık zalimlerin elinde.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elvankent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu